Burn-out en stressbegeleiding 2019-06-06T14:44:40+00:00

Zin in Werk en Leven

Bied je een plek waar je welkom bent
met alles wat je bij je draagt.

Schilderij Johanna Walters
Titel: Mensen nr. 3527
“Toen we het traject gingen starten werd ik ziek en heb een poosje in het ziekenhuis gelegen. Dit bleek uiteindelijk een symptoom van een burn-out te zijn. Tijdens onze eerste paar sessies was ik ook echt een wrak, ik was afstandelijk en verdrietig en zette een masker op. Dit veranderde gedurende onze sessies.
Het belangrijkste waar Thonny mij mee heeft geholpen is om uit mijn burn-out te komen en mij het zelfvertrouwen te geven om, zoals het woord het al zegt, op mijzelf te vertrouwen.”
Fragment ervaring cliënt
Zin in Werk en Leven

Burn-out en stress begeleiding

Burnout treft met name sterke, gedreven, ambitieuze, enthousiaste, gemotiveerde en betrokken mensen. Langdurige stress is een van de belangrijkste factoren bij het ontstaan van een burn-out. Door het hoge adrenalineniveau voel je jouw vermoeidheid niet meer. De bijnieren die verantwoordelijkheid zijn voor de productie van stresshormonen, raken steeds meer uitgeput.

De gedachten dat burn-out alleen maar ’tussen de oren’ zit zijn al lang ingehaald door de wetenschap. Die ontdekten dat de roofbouw op je lichaam ernstige fysieke gevolgen kan hebben. Burn-out komt momenteel het meest bij jonge goed opgeleide mensen voor. Mijn begeleiding richt zicht op het ontwikkelen van inzichten in de diepere oorzaak van jouw stress beleving.

Mijn interventies gaan verder dan alleen, symptoombestrijding

We onderzoeken hoe dit specifiek voor jou en in jouw situatie is en werkt. Je ontwikkelt meer inzicht in hoe jij je emoties hanteert, de keuzen die je vaak onbewust maakt en de invloed daarvan op je gedrag en gevoel. Je wordt je bewust van je gedachten, gedragspatronen, je verlangen en je gemis. En hoe deze mede oorzaak kunnen zijn van je vermoeidheid, gemis aan inspiratie, passie en plezier. Je ontdekt waar je jouw levensvuur verloren bent. En wat dit nu in het moment zowel mentaal als fysiek voor je betekent. Wat je nu nodig hebt voor de opbouw van je energie, conditie en het vergroten van je draagkracht.

Samen werken aan herstel vanuit de vragen die je meebrengt

Ik ondersteun je graag bij het doelgericht ‘samen’werken aan je herstel. En begeleid je vervolgens de stappen te zetten die nodig zijn om jouw potentie en levensvuur weer voluit te kunnen gaan leven. En reik je handvatten aan die je in het tumult van alle dag kunt inzetten om je stress te reduceren. Je ervaring uit onze gesprekken worden verbonden met de realiteit in je dagelijks leven. Daarom kent dit traject geen vast programma.

We werken vanuit de vragen die je meebrengt en die steeds opnieuw aansluitend bij jouw proces, aan de orde zijn.

Plan een vrijblijvend gesprek

Ik nodig je uit deze reis samen te maken.

Het is een proces van bewustwording, verandering, persoonlijke groei en herwonnen levenslust.
Plan een vrijblijvend gesprek